Voor wie

Zorgatelier De Stip biedt steun en een passende dagbesteding aan volwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).


Naast de lichamelijke beperkingen zijn het vooral de onzichtbare gevolgen op het gebied van emotie, gedrag en persoonlijkheid die het dagelijks functioneren belemmeren. De informatieverwerking is verstoord, concentratie en energie zijn beperkt. Onmacht, frustraties, isolement en verborgen leed zijn vaak het gevolg. NAH leidt tot een onomkeerbare breuk in de levenslijn en het aangewezen zijn op hulpverlening.


Mensen met NAH hebben vaak baat bij een prikkelarme omgeving en dat is precies wat wij bieden. Het zorgatelier is een kleinschalige, toegankelijke en stimulerende plek, gelegen in een rustige omgeving. Wij houden rekening met de individuele beperkingen, maar spelen zeker ook in op de mogelijkheden en behoeften van onze cliënten. Hier mag je op een ongedwongen manier doen wat voor jou haalbaar is.


Op het zorgatelier kan veel en moet niets!

Ons uitgangspunt is dat je zelf jouw eigen ‘creatieve’ bezigheid bepaalt en wij er alles aan doen om hier op in te spelen. Het is een ontmoetingsplaats waar je rust, ontspanning en afleiding vindt. Hier kunnen mensen die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving ervaringen delen, samen zijn, samen doen en vooral gelijkwaardig zijn. Dit mag op een creatieve wijze maar uiteraard aard ook recreatief, lekker lezen, zitten, rusten.


Het streven is om een vertrouwde plek te zijn waar we met elkaar zorgen voor mooie en ontspannen momenten. Ook willen we op deze manier bijdragen aan het ontlasten van de mantelzorger(s); al is het maar voor even.


Wij bieden

Creatieve dagbesteding

Een overzichtelijke dagindeling

Structuur

Ruimte voor eigen inbreng

Ontspanning

Rustruimtes

Steun en een luisterend oor

Afleiding

Inspiratie

Gezelschap

Koffie, thee

LunchHet Zorgatelier wordt geleid door drs. Jos Taheij (neuropsycholoog) en Sanne Strik. Zij hebben veel kennis van NAH en ervaring heeft met het begeleiden en coachen van mensen. Samen met een aantal vrijwilligers zorgen zij voor een prettige sfeer en een stimulerende omgeving.


Omdat het een kleinschalige organisatie is, blijft de groep deelnemers per dagdeel in aantal beperkt.

Het kan dus voorkomen dat er voor deelname op een bepaalde dag een wachtlijst is.


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur

NAH Zangclub op donderdag van 10.00 – 12.00 uur


Kosten

Veelal kan de dagbesteding worden bekostigd vanuit de WMO ten behoeve van begeleiding groep. Zorgatelier De Stip is onderdeel van de Zorgcoöperatie Brabant (ZCB) en heeft zorgcontracten met Helmond en alle naburige gemeenten.


Aanmelden – Informatie

Voor meer informatie of aanmelding kunt u ons bellen of een emailbericht sturen. Wij maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.


Samen met u bekijken we of uw wensen en behoeften aansluiten op de mogelijkheden die het zorgatelier biedt. U bent van harte welkom.


NAH Zorgatelier De Stip

Gasthuisstraat 15B, 5708HG Helmond (Stiphout)

T             0492- 839804 / 06-20820526   

E             info@zorgatelierdestip.nl   

Fb           zorgatelierdestip